23 Temmuz 2013 Salı

17. FORUM: 23 Temmuz 2013 Salı

Kazova işçilerine yapılan ziyaretten sonra parka dönüldü.

Bugünün konuşulan konuları: 

- Forumdan önce parkta zaman geçirip foruma katılmayan mahalle sakinleriyle tanışma imkanı bulan arkadaşlar sohbetlerine dair kısa bir aktarım yaptılar. Konuştukları kişiler belediye hizmetlerin memnun olduklarını söylemiş, çöp konusunda özellikle çöplerin camdan atılmasından şikayetçiler, daha önce forumda gündeme gelmeyen baz istasyonu sorununa dikkat çekmişler.

- Yerel seçimler, yerel seçim adaylarının ya da aday adaylarının foruma katılması (CHP'den bir adayın söz sırası alması üzerine tartışıldı). Forum yerel seçimlerde nasıl bir yol izlemeli? Doğrudan forumdan bir aday çıkabilir mi? Bunun yerine forum yerele ilişkin kendi taleplerini oluşturup adaylara ve aday adaylarına iletebilir mi?

- Feriköy'de kurulan organik pazarın işleyişi, mahalledeki pazar azlığı, doğrudan üreticilere ulaşma vb. 
Bu mevzularda araştırma yapmaya gönüllü arkadaşlar bir araya geldiler.

- Forumun toplanma günlerinin azaltılması konuşuldu. "Günler azaltılırsa katılım artar mı, gündem önerileri daha bol ve yaratıcı olur mu?" gibi sorular üzerinden tartışıldı.

Kart & mektup gönderme:

- Daha önceden Gezi tutuklularına kart ve mektup gönderme kararı aldığımız hatırlatıldı. Bunun üzerine yarın (Çarşamba) saat 21.00'da Emekliler Çay Bahçesi'nde buluşulup mektup yazılacak. Parkta kask, maske ve pankart ile çekilen bir fotoğrafın arkasına ya da çocuk atölyesinde çocukların yaptıkları resimlerin kartpostalını yapıp onların arkasına yazı yazıp gönderme fikirleri ileri sürüldü. Mektuplar/kartlar gönderilirken öğle tatilinde topluca bir eylem yapılabilir.

Çarşamba etkinliği: Medyada sansür

Sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Çarşamba günü saat 22:00'de Kazova ziyaretinden dönüp parkımızda "Medyada sansür"ü tartışacağız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder