26 Ekim 2013 Cumartesi

23 Ekim 2013 Çarşamba / Forum Notları

Bu akşam forumlar arası koordinasyona taşınmış olan gündemler ve çalışma gruplarından gelen bilgiler üzerine konuşuldu ve ardından Forumlar arası koordinasyon siyasi tutsaklara özgürlük çalışma grubu ile söyleşiye geçildi.

Notlar:

*Forumlararası Van’a destek çalışma grubu kuruldu. Forumların Van depreminin 2. Yıldönümü vesilesiyle imzaya açtığı metin tartışıldı. Biz de “Tatavla Dayanışması” olarak imzamızı koymaya karar verdik. 8-10 Kasım’da Van’a gidiş organizasyonu var. Gelişmeler takip edilecek. (Metne buradan ulaşabilirsiniz: http://kurtulusdayanismasi.blogspot.com/2013/10/uyariyoruz-vandan-yukselen-cigligi.html)

*Taksim Dayanışması toplantısı bilgileri aktarıldı. Taksim Dayanışması’ndan bir heyet Avrupa’da görüşmeler yapmış. Çok ilgi varmış. Moralli dönmüşler. Avrupa Parlamentosu önünde bir basın açıklaması yapılmış. (Açıklama metnine buradan ulaşabilirsiniz: http://taksimdayanisma.org/10th-october-strasbourg-press-release)

*Eylem: Perşembe günü (24 Ekim) Kadıköy’de ODTÜ için yapılacak fidan dikme eylemine katılacağız. Buluşma: 20.00’de Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde..

*Berkin için suç duyurusu yapılacak. Tarihini öğreneceğiz.

*Ali İsmail’in davası hakkında bilgi verildi. Kamuoyu oluşturmak ve baskı yapma,  gerçeklerin mahkemece açığa çıkartılmasını sağlamak açısından çok önemli.

*Ethem Sarısülük’ün davası Pazartesi günü (28 Ekim) Ankara’da görülecek. Avrupa ve Anadolu yakasından ortak gidiş için araçlar kaldırılacak. Forumumuzdan gitmek isteyenler Cuma gününe kadar isimlerini foruma bildirsinler.

*Gezi reviri yeni kurslara başlayacakmış. Bir sağlık sorunu ile karşılaşıldığında ilk müdahele konusunda sağlıkçı olmayan katılımcıları bilgilendirmek için yapılan kursların yeni dönemi başlayacak. (İletişim bilgileri bizde var, istediğimizde biz de çağırabiliriz)

*Eğitim Dayanışması’nın 6 Kasım (YÖK’ün kuruluş yıldönümü) gündemli toplantı çağrısı var. "Bu 6 Kasım’ı farklı kılalım" şeklinde bir çağrı. Cuma günü (25 Ekim) 18.00’de Eğitim Sen 6 Nolu Şube’de (Üniversiteler Şubesi). Katılacağız.

3 Kasım’daki Alevi örgütlerinin “Eşit Yurttaşlık Hakkı” Mitingi’nde Eğitim dayanışması tarafından dövizler hazırlanacak ve eylemde dağıtılacak.

Merkezi kitap dağıtımı başarılı geçmiş. Yerellerdeki okullarda yapalım. Bunun için Eğitim-Sen’in örgütlü olduğu okulları öğrenmeliyiz. Eğitim Sen 3 Nolu şubeyle ve öğretmen arkadaşlarla iletişime geçeceğiz.

*Forumlar arası koordinasyon (FKT) toplantılarına mutlaka katılmamız lazım. Önümüzdeki ilk toplantısı Cuma günü, katılacağız. Forumların birlikte iş yapılması ya da bir metnin imzalanması vb. durumlarda duyuruların mümkün oldukça önceden yapılması isteğimizi maille ve toplantıda ileteceğiz. (Örnek: Van’a destek bildirisi bilgisi geç geldi)

"Forumlar arası koordinasyon SIYASI TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK ÇALIŞMA GRUBU”  ile söyleşimizden twitter hesabımızdan da paylaştığımız notlar:

*Terörle mücadele kanunu kaldırılmalı..
*Siyasi tutsaklara özgürlük çalışma grubu, Kasım’da "Hepsi ozgurlesene dek hepimiz tutsagiz" başlığıyla istanbul ortak forumu duzenleyecek.
*Hepimizin talebi eşitlik,özgürlük,adalet.Bunun için: Her gezi tutsağı siyasi tutsak,her siyasi tutsak da gezi tutsağı.
*Gezi tutsaklarinin özgürlük mücadelesi diğer siyasi tutsaklardan ayrı yürümemeli.
*TMK her muhalifi terörist kılıfına sokuyor.
*Cezaevlerinde keyfi uygulamalar sürüyor,karşı çıkan tutsaklara disiplin cezası veriliyor.
-Haa bu arada PARASIZ EĞİTİM İSTİYORUZ! bunu istemek, söylemek, yazmak, fikrini yaymak, bunun için eyleme geçmek suçsa suç. Mücadeleye devam edeceğiz.
-PVSK (Polis vazife ve selahiyetleri Kanunu) değişmesi gereken yasalardan biri. Polise tanıdığı geniş ve dentimsiz yetkiler var.
*Gezi direnişine katilan yüzbinlere TMK 312'ye dayanarak ağırlaştırılmış müebbet isteyen bi başbakan yardımcımız var. #direnmantık #direnadalet
-ÇHD'li avukat arkadaşımız "haklarımız neler?" ve gözaltı/tutuklama süreçleri hakkında bilgilendirme yaptı, karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı, sorular soruldu ve yanıtlandı..
*Herşeye rağmen (uygulayicilar yasalara uymasalar bile) haklarımıza sahip çıkmak, fazlasını istemek ve hukuk alanını genişletmek iyidir..

*Bir sonraki forum 25 Ekim Cuma saat 21.00'de La Rosa Cafe'de..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder