26 Ekim 2013 Cumartesi

21 Ekim 2013 Pazartesi / Forum Notları


  • Kasım ayında Tatavla Dayanışması’nın ev sahipliği yapacağı “Şişli Ortak Forumu” ile foruma başlandı. 6 Kasım Çarşamba günü saat 21:00’de olması diğer forumlara da önerilecek. Kazova’nın da uygun olması durumunda ortak forum orada yapılacak. Aksi durumda alternatif yerler düşünülecek. 
  • 28’inde Ankara görülecek Ethem Sarısülük’ün davasına gidilip gidilmeyeceği konuşuldu. Ancak yeterli sayı çıkmadığı için, artış olduğunda tekrar gündeme alalım, dendi. 
  • ODTÜ ile dayanışmak için burada da fidan mı eksek, önerisi getirildi. Ancak burada fidan ekmenin anlamı olmayacağı düşüncesiyle yapmayalım, denildi.
  • Çarşamba günü İstanbul Forumlar Arası Koordinasyonu- Siyasi Tutsaklara Özgürlük Dayanışma Çalışma Grubu forumumuza katılacak ve gezi tutsakları ile ilgili bilgilendirme yapacaklar. Bununla ilgili Facebook ve Twitter üzerinden duyuru yapılacak. 
  • Forumun toplanacağı kapalı mekan için, belediye için acilen görüşmek gerektiği, dilekçe ile başvuru yapılması ve yoğun şekilde takip edilmesi gerektiği üzerinde hem fikir olundu. O zamana kadar Pzt- Çrş günleri Rebeze’de, Cuma günleri ise La Rosa Café’de toplanılmasına karar verildi. Alternatif yerler üzerinde mevzu bahis oldukalarında konuşulacak. 
  • Forumun yapıp yapmayacağını tartıştığı yerel seçimler nedeniyle, muhtarlık seçimi çalışması üzerinde tartışıldı. Neden yapılmak istendiği tekrar konuşuldu. Muhtar adayı gösterip göstermenin önemli olmadığı, yapılacak çalışmanın, mahallelerin örgütlenmesinin adımının atılmasının olduğu vurgulandı. Muhtarlığın kentleşme gibi konularda bir etkisi olmadığı, yetkilerinin çok kısıtlı olduğu, belki de belediye meclisine üye sokmanın daha anlamlı olacağı söylense de, öncelikle taleplerimizin ne olduğunu konuşup belirlememiz gerektiği konusunda hemfikir olundu. Belki bu talepler ortaya çıkana kadar sürekli gündem maddesi yapılmalı denildi.
  • Forumun Facebook sayfanın nasıl kullanılması gerektiği geçmiş forumda da gündeme gelmiş. Bu konuyu geniş olarak bir sonraki Çarşamba günü konuşalım, denildi. 30 Ekim’de sayfayı nasıl kullanacağız, belirli ilkeleri olacak mı, paylaşımlar kısıtlanmalı gibi konular konuşulmaya karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder