17 Aralık 2013 Salı

9 Aralık 2013 Pazartesi / Forum Notları

  • 22 Aralık'taki İstanbul Kent Mitingi'ne Şişli forumları olarak altına imza attığımız deklarasyonu dikkat çekici olacak biçimde bez bir pankart olarak yazıp miting alanında Şişli Mahalle Forumları imzası ile açmayı ortak forumda önerme kararı alındı.
  • Çarşamba günü etkinliği için afiş çalışması yapıp salı gününden mahalleye ve Emekliler Evi önüne asalım dedik. 
  • Forumun gidişatı konuşuldu. Genel olarak foruma yeni insanlar çekmek için öncelikle bir kazanım elde etmemiz gerektiğine karar verdik. Bunun için de altında imzamızın bulunduğu taleplerden "Ergenekon Caddesi'nin isminin Hrant Dink Caddesi olarak değiştirilmesi" ile ilgili uzun süreli bir eylem planı hazırlamalı, bununla ilgili eylemleri farklılaştırmak için önümüzdeki forumlarda bu konu ile ilgili maddeler oluşturup bir yol haritası çıkarmalıyız dedik. Bu yol haritasını önümüzdeki forumlarda konuşarak 20 Aralık Cuma Günü yapacağımız foruma kadar netleştirip 19 Ocak 2014 günü de bununla ilgili atmamız gereken adımları bitirmiş olacak şekilde bir takvim belirleme konusunda ortak eğilim belirledik. 
  • Eylem önerileri olarak Ergenekon Caddesi'nin başına "Hrant Dink Caddesi'ne Hoşgeldiniz" pankartı asmak, caddenin ortasındaki süs havuzunun yerine Hrant Dink büstü ya da güvercin heykeli ve Hrant'ın bir yazısını talep etmek, caddedeki mezarlık duvarına yazılama yapmak gibi fikirler ortaya atıldı. Bu fikirlerin daha da fazlalaşması ve farklılaşması ile eylem planını oluşturmak için herkesin foruma gelmeden bu konuyla ilgili birşeyler düşünmesini bu akşam foruma katılanlar olarak bugün gelemeyen arkadaşlardan da istemeye karar verdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder