1 Ocak 2014 Çarşamba

30 Aralık 2013 Pazartesi / Forum Notları

  • Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yıkımı ile ilgili Okulumu Yıktırmam İnsiyatifi’nin yapacağı basın açıklamasının yapılacağı duyuruldu. 31 Aralık, saat 12:30’da Okul’un önünde yapılacak.
  • Lise için yakın zamanda sticker çalışmasına başlanması için para toplanmaya başlandı. Ayrıca sticker’ın devamında başka neler yapılabileceği üzerinde biraz konuşuldu.
  • Şişli Forumları olarak yapılması planlanan “Yaşam Hakkı Paneli” hakkında bilgilendirme yapıldı. En son Belediye ile yer konusunda konuşulma aşamasında oldukları, ilgili kişiye ulaşılmaya çalışıldığı söylendi. Uygun yer durumuna göre tarih ve kişi bilgileri netleşecek.
  • Daha önce de yapılması kararı verilen “Hrant Dink Caddesi” kampanyası hakkında konuşuldu. Haftada 1-2 defa stand açılması, kampanya düzenlenmesi, belki oyuncu arkadaşların da katkısıyla konu ile ilgili ufak tiyatral gösteriler yapılabileceği, belki otobüs ve metro gibi yerlerde 1-2 dakikalık metinler okunabileceği gibi fikirler çıktı. Ancak öncesinde neden Ergenekon Caddesi’nin ismini Hrant Dink Caddesi ile değiştirmek istediğimizi anlatan bir şey hazırlamak gerektiği konusunda ortaklaşıldı. Cuma gününe kadar herkes kendi düşüncesini not olarak hazırlayıp, foruma ulaştıracak (Mesaj olarak atılabilir yada Cuma günü foruma getirilebilir.). Gelen notlar üzerinde konuşulup en sonunda metin haline getirilecek.
  • Şişli Ortak Forumu için, Maçka Forumu 9 yada 10 Ocak’ı önermişti en son. İki tarihin de bir sakıncası olmadığına, uygun olduğuna karar verildi.
  • Yerel seçimler için çalışma olup olmayacağı, olursa nasıl olacağı konusunda konuşuldu. En sonunda bununla ilgili de bir metin (“Nasıl bir kent istiyoruz”a benzer) hazırlanması, bununla mahallelere geniş bir çağrı yapılması, gelenlerle ortaklaşıp ona göre bir plan hazırlanmasına karar verildi. Bununla ilgili de Cuma gününe minik düşünce notları gelmesi gerekiyor herkesten.
  • Mahallelerimizden birinde yaşanan sokak kedilerine yönelik Pitbull saldırısı konuşuldu. Daha önce de yaşanmıştı. Bir şey yapılıp yapılamayacağı konuşuldu. Köpeği saldırgan yetiştiren kişilerin şikayet edilebileceği, ancak sonunda yine de köpeğin öldürüleceği söylendi.
  • Cuma günkü Taksim çağrısı ile ilgili değerlendirme yapıldı.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder